Top 10 vůní na jaro

Měla jsem možnost vyzkoušet mnoho nových vůní pro letošní jarní sezónu. Kromě toho mám i takové vůně, které právě v tomto období ráda nosím. Podle mých statistik, které jsem si nedávno dělala, vím, že hodně lidí vůbec nemá sezonní vůně. Respektive samotné vůně nejsou spojeny s určitými ročními obdobími. Osobně dávám na jaře přednost čerstvým květinovým vůním.

Top 10 vůní na jaro

Guerlain – Mon Guerlain
Vůně, jíž dominuje levandule. Je slaďoučká, ale velice sofistikovaná. Je to vůně, která bude mít hodně odpůrců, ale i příznivců. Po vůni Shalimar a Mitsouko je právě Mon Guerlain podle tvůrce Thierryho Wassera tou vůní, která má potenciál stát se novým pilířem kultovního parfémového domu Guerlain.

L’Occitane en Provence –  Terre de Lumiere
Následuje bezprostředně po parfému Mon Guerlain, protože oba mají velmi podobnou charakteristiku! Levanduli a sladký nádech (v tomto případě díky medovým akordům). Ideální pro milovníky sladkých vůní, ve spojení s tělovým mlékem a sprchovým gelem dodává velmi luxusní pocit.

Narciso Rodriguez – Fleur Musc for Her
Fleur Musc for Her je květinově-dřevitá vůně. Zahrnuje hodně květin (např. růže, pivoňka), je trošku sladká a pudrová. Úžasná!

Nina Ricci – Rose Extase
Vůni Rose Extase vytvořili parfuméři Francis Kurkdjian a Lernout Maïa. Svrchní noty se skládají z červené bobule, srdcovými tóny jsou růže a malina a základ tvoří vanilka, pižmo a ambra.

Salvatore Ferragamo – Signorina in Fiore
Nádherná jarní vůně! Je tak svěží a květinová. V lahvičce se skrývají hodně intenzivní citrusové a květinové akordy. Ideální pro jarní počasí. Hlava: sorbet z nashi hrušky a granátové jablko. Srdce: květ třešně a jasmínu. Základ: bílé pižmo a santalové dřevo.

By Kilian – Black Phantom
Jedinečná vůně, která nepotřebuje žádnou sezónu nebo denní dobu, stačí ji prostě jen stříknout na kůži a užívat si všechny její molekuly… Káva, rum, karamel, hořká čokoláda, třtinový cukr, mandle. Hmm.

MAC – Creme de Nude
Vůně kosmetické firmy MAC, pojmenovaná po legendárních odstínech rtěnky MAC. Creme De Nude, inspirovaná nahou kůží, je orientální vůně se sexy ambrou a tóny karamelu.

Betty Barclay  – Pure Pastel Lemon
Pro mě je tato vůně absolutním vítězem sezony, co se týká poměru ceny a hodnoty. Má velmi rozkošné aroma, přináší dobrou náladu. Hodně mi připomíná vůni Light Blue od Dolce & Gabbana.

Orto Parisi – Seminalis
Drahá vůně, ale naprosto návyková a emotivní! Syrová vůně, která symbolizuje velice živočišnou přitažlivost ženy a muže. Kdysi jsem ji nemohla cítit, neboť mi připomínala propocené podpaží. Citrus, který se pojí s dřevitým základem, dává této kompozici jedinečnost.

Estée Lauder – Bronze Goddess Eau de Parfum
Smyslná a slunečná vůně – pro někoho krásná, pro jiného zklamání. Ikonická vůně sluncem políbené kůže bývá uváděna na trh každoročně s názvem Bronze Goddess v limitované edici.

Jaký parfém pořídíte na jarní sezónu? Nebo zůstanete u původní vůně?

Líbil se vám článek? Sdílejte jej a dejte o něm vědět i svým přátelům!