Vůně jablek aneb 7 vůní s jablky

Jablka jsou pro náš jídelníček nepostradatelná. Určitě jste již slyšeli, že jsou to „kulaté lékárny“. Nadarmo se neříká, že jedno jablko denně může zachránit zdraví. Má vysoký obsah vitamínů, posiluje imunitu, sníží hladinu „špatného“ cholesterolu, reguluje krevní oběh, je prospěšné srdci i cévám a také stabilizuje hladinu cukru v krvi.

Nyní dozrávají podzimní a zimní odrůdy jablek. Pojďme se tedy podívat, v jakých vůní jsou dominantní jablkové tóny.

Vůně jablek aneb 7 vůní s jablky

Vůně jablek aneb 7 vůní

DKNY– Be Delicious
Vůně, kterou můžete „nosit“ v podstatě každý den. Jablečné tóny se mísí s grapefruitovými a okurkovými akordy, které se snoubí s květy magnólie. Závěr, který je dřevitý, doplňuje ambrový dotek.

Nobile 1942 – La Danze Delle Libellule
Příjemně sladká a jemná vůně se otevírá šťavnatým výbuchem jablek a bergamotu, suchý cedr a bohatá skořice kontrastují jejich ovocnosti. Vanilka, která se mísí s kakaem a pižmem, potěší a uklidní i ty „nejtěžší“ gurmány.

Nina Ricci – Nina
Elegantní květinově ovocná , sladce kořenitá vůně, aroma kandovaného ovoce. Kompozice se otevírá čerstvými citrusovými tóny citronu a limetky, sladké gurmánské srdce je šťavnaté kandovaným jablkem, doplněné pralinkou a vanilkou, které se mísí s jemnou pivoňkou. V základu zavanou tóny bílého cedru a bílého mošusu.

Zoologist – Panda 2017
Příjemná, harmonická, uklidňující niche vůně se otevírá svěžím mužským kolínským efektem, který získává z tónů ozonu. Charakteristická je vůně čistoty, jež se v kombinaci se sladkými květinovými akordy lilie a magnólie stává ještě zřetelnější. Hlavními akordy této vůně jsou jablka a zemské tóny. Spíše se jedná o divoké jablko díky jeho kyselosti, nicméně i tak vyvolává chuť do jablka kousnout. A zemité tóny připomínají vůni vlhkého lesa. Zajímavá a krásná unisex niche vůně, doporučuji spíše pro ženy. Před koupí raději vyzkoušet.

Hermès – Un Jardin Sur Le Toit
Unisex aromatická ovocná vůně, plná aromatických bylin, květin a ovoce, jejichž chutě se mění, se změnou ročních období. Svěží a sladce vonící atmosféru vůně vytváří kompozice jablka, hrušky, růže, zelené trávy, bazalky a magnólie.

Hugo Boss – Boss Bottled Intense Eau de Parfum
Intenzivní kořenitá a dřevitá vůně. Skladbu otevírají šťavnatá jablka s bergamotem a pomerančovým květem, které se rozvíjejí spolu s akordy srdce – hřebíček, skořice a petitgrain. Základ tvoří dřevité tóny – cedr, santalové dřevo, vanilka a vetiver, které dávají vůní hloubku a neodolatelnost.

Joop! – All About Eve
Jablečný štrúdl se skořicí a vanilkou – to je hlavní téma této vůně. Chuť zeleného jablka okoření květinové akordy. Svěží jablko s opojným závanem exotiky a jemným nádechem orientu. Krásná, jemná, zajímavá kultovní vůně, smyslná, ženská a naprosto rozkošná – doporučuji vyzkoušet.

Jaké je vaše oblíbená jableční vůně?