10 miminkovských vůní pro čerstvou maminku

Citlivost na vůně a pachy v těhotenství není nic neobvyklého. Těhotenství je mimořádné a specifické období v životě každé ženy. V těhotenství se čich změní a stane se citlivějším. Vůně, které jste dříve měly rády, se vám mohou stát protivnými, nepříjemnými, dokonce až nesnesitelnými. Většinou se jedná o pachy z kuchyně, vůně kávy, tabákový kouř, dokonce i kosmetika či hygienické přípravky. Často se stává, že i zápach partnera je náhle méně přitažlivý. Samozřejmě citlivé vnímání pachů v období těhotenství není jednoznačným pravidlem a u každé těhotné se může projevovat jinak.

Víte, že novorozenec rozezná svou maminku podle vůně? Čich dítěte se totiž rozvíjí mnohem dříve, než bychom si mysleli – již v počáteční fázi plodu. Proto rozezná osobní vůni maminky. To je taky důvod, proč se nedoporučuje maminkám, aby hned po porodu měnily vůni svého parfému. Miminko také rozezná vůni mléka, kterým ho maminka kojí.

Odborníci provedli výzkum, při kterém na vatové chomáčky nakapali mateřské mléko a uložili je blízko novorozenců starých jen několik dní. Sledovali novorozence, kterým směrem se budou otáčet, které vatové chomáčky budou preferovat. Po chvíli a bez výjimek se novorozené děti obrátily k vatovým chomáčkům, kde bylo kápnuto matčino mléko.

Jaké miminkovské vůně doporučuji novopečeným maminkám?

10 miminkovských vůní pro čerstvou maminku

10 miminkovských vůní pro čerstvou maminku

Bvlgari – Petits et Mamans
Klasická vůně pro novopečenou maminku. Jemná, měkká, neškodná. Pudr, heřmánek a kosatec jsou akordy, které ucítíte jako první. Je to vůně pro okamžiky, kdy chcete krásně a přitom jemně vonět.

Guerlain – Petit Guerlain
Parfém čisté poezie, připomínající sladkou nevinnost a první dětský úsměv. Jemně nenáročná vůně, v níž je pistácie zdobena akátovým medem a lahodným bílým pižmem.

Guerlain – L’Instant Magic
Krásná, nevšední vůně, která připomíná čistotu. Má sladší pudrový nádech. Pokud milujete vůni dětského pudru a olejíčku, budete spokojené. Je to měkká, velmi jemná vůně.

Demeter Fragrance – Baby Shampoo
Čistá, svěží, jemná vůně. Voní jako dětský olejíček s mixem dětského pudru. Jednoduchá a jemná vůně, na kůži vydrží 3 až 4 hodiny. Relaxační a uklidňující vůně.

Burberry – Baby Touch
Jedná se o velmi čerstvou, trošku kořeněnější, mýdlovou vůni. Voní jako čerstvě umyté prádlo. Je to čistá, svěží a velmi neutrální pudrová vůně. Ideální pro letní teplé období.

Le Labo – Ambrette 9
Velmi jemná, něžná a příjemná vůně. Kombinuje citrusy a ovocné tóny, které vám dodají pocit uvolnění, pohody a klidu.

Bonpoint – Eau de Bonpoint
Vůni francouzské značky Bonpoint vytvořila Annick Goutal pro svoji sestru Marie-France Cohen, která je zakladatelkou Bonpointu. Obsahuje bergamot, květ pomerančovníku, bazalku, mandarinku a mech. Trochu se podobá vůni Baby Tous nebo Ptisenbon Thartine et Chocolate od Givenchy.

Mustela – Musti Eau de Soin
Lehká, jemná a květinová vůně. Vůně čistého prádla a mýdla. Příjemná vůně s ovocnými (pomeranč, mandarinka) a květinovými (konvalinka, jasmín, frézie) tóny. Je hypoalergenní.

Annick Goutal – Petit Cherie
Jemně ovocná, lahodně pudrová vůně. Velmi se podobá dětskému šamponu od Johnson & Johnson. Není to sice vůně připomínající „čerstvé dětské prádlo“, ale i tak může na někoho působit jako miminkovská.

Creed – Pour Enfants
Lehká vůně zachycuje hravou nevinnost dětství s jablkem, švestkou a grapefruitem. Navozuje pocit bezstarostného dítěte, které se prochází kvetoucím ovocným sadem v teplém jarním dni.

Máte nějakou oblíbenou miminkovskou vůni?