Top 15 vůní na jaro

Říká se, že vůně jsou úzce spjaty s pamětí. A vůně opravdu vyvolávají emoce a vzpomínky. Svěžest jara a sluneční paprsky nás proto přivádějí k vůním, které odrážejí optimistickou náladu, kdy si užíváme sluneční svit, čerstvé květiny a lahodné jarní pamlsky. A je něco lepšího než koupě nového parfému těsně před příchodem jara?

Top 15 vůní na jaro

Top 15 vůní na jaro

Gueralain – Mon Guerlain Florale (Eau de Parfum)
Pokud preferujete lehčí vůni pro každodenní nošení, vyzkoušejte tento parfém. Je to sladší, ale sofistikovaná vůně. Pokud je Mon Guerlain královna, tak Florale je její dcera. Ideální pro procházení davem a pro vyvolání záplavy komplimentů.

Jimmy Choo – Blossom (speciální edice)
Vůně ideální pro jarní večery. Blossom Special Edition je květinově-ovocná kompozice, která začíná exotickým ovocem. Květinové srdce zahrnuje frangipani, které se mísí se santalovým dřevem a bílým pižmem.

Jo Malone London – Honey & Crocus (Cologne)
Vynikající vůně, která voní v dobrém slova smyslu jako čerstvě upečený levandulový dort s medem a cereáliemi. Pokud rádi experimentujete s vůněmi, doporučuji před koupí vyzkoušet.

Tom Ford – Eau de Soleil Blanc
Představte si nejkrásnější dovolenou na řeckém ostrově Santorini, a to vše v jedné lahvi.

Aerin – Hibiscus Palm
Nejjednodušší způsob, jak předstírat, že už je léto, i když teprve začíná jaro. Tato vůně ve vás okamžitě vyvolá pocit, že jste na tropickém ostrově. Lotos, ibišek, ylang-ylang, palmový list a zázvor se mísí s frangipani a bílé květy zase s kokosovým mlékem, vanilkou a pižmem.

L’occitane – Terre de Lumiére (L’Eau)
Orientální květinová vůně. Svrchními tóny jsou bergamot, červený pepř a černý rybíz. Srdcové tóny se rozvíjí díky květinovým akordům pivoňky a mandle. Základní tóny tvoří akordy tonky a pižma.

Shiseido – Ever Bloom (Art Edition)
V Japonsku každoročně slavnostně vítají jaro ve chvíli, kdy rozkvetou sakury. Ačkoliv jaro může pro někoho znamenat i začátek senné rýmy, byla by škoda nevychutnat si japonskou romantickou sezónu s touto hezkou, šťavnatou vůní.

Miu Miu – L’Eau Rosee
Stylová svěží vůně jarního vánku. Vůně otevírají čisté a čerstvé tóny citrusu a bergamotu, které se následně mísí s vrstvou růže, pivoňky, konvalinky a broskve. Krémové santalové dřevo a vanilková podložka dávají parfému stálou sílu, která po celý den zajistí rovnoměrný proud komplimentů.

Vilhelm Parfumerie – Basilico & Fellini
Niche vůně Basilico & Fellini vede díky čerstvým zeleným tónům, které se rozvinou hned po směsi bazalky, fíků a fialky. Pro někoho to může být čerstvá a živá vůně, jinému může připomenout spíše směs koření do polévky. Každopádně je to velmi zajímavá a nevšední vůně.

Estée Lauder – Beyond Paradise (Eau de Parfum)
Tato vůně evokuje tropickou atmosféru díky směsi modrého hyacintu, květu pomerančovníku, orchideje, kamélie a svůdného jasmínu. Základ tvoří akordy dřeva, ambrette, švestka a zlatá kůra melaleuka.

Le Labo – LYS 41
Bílá květinová vůně, která kombinuje jasmín, tuberózu a lilie. Je okouzlující svým ušlechtilým, teplým a slunným přístupem, přesto je však i trochu tajuplná, jakmile vás polapí do své sítě ušlechtilého dřeva, vanilky a pižma.

Chanel – Coco Mademoiselle (Eau de Parfum Intense)
Značka Chanel odhalila sílu svádění své ikony Coco Mademoiselle. S extra frakcionovaným pačuli můžete opravdu zaznamenat noty sicilského oranžového a kalabrijského bergamotu. Je nemožné ji nosit a necítit se křehčí.

Maison Margielle – Lazy Sunday Morning
Čistá vůně s nádechem květin. Voní jako čerstvé prádlo a pudrové květiny. Pokud milujete pižmo a růže, příp. uklidňující a příjemné vůně, doporučuji ji vyzkoušet.

Chanel – Chance (Eau Fraïche)
Lehká a velmi přátelská květinová směs vody a hyacintu s jasmínem, citrusovými tóny, jantarem, pačuli a vetiverem. Osvěžující vůně, posilující náladu.

Creed – Silver Mountain Water
Unisex niche vůně, která je zelená a čistá. Černý rybíz se v ní mísí se zeleným čajem, bergamotem a santalovým dřevem. Jedinečná, svěží, ale dražší vůně, která symbolizuje opravdovou třídu a bohatství. Je určená spíše pro formální příležitosti nebo na obchodní schůzky.

Jakou vůni si pořídíte na jarní sezónu?