5 fatálních chyb při zacházení s vůní

V dnešní době používá vůně či parfém skoro každá žena. Bohužel všechny si myslí, že na tom není co zkazit. Stačí ji přece stříknout na obě zápěstí, chvíli je třít o sebe a jít. Mnoho žen netuší, že tak to vůbec není. Není divu, že si pak stěžují, že intenzita vůně není taková, jakou si představovaly. Intenzita může být menším nebo větší apod.

Ukážu vám 5 fatálních chyb při zacházení s vůní:

1. Použití vůně na vysušenou pokožku
Pokud použijete vůni na suchou pokožku, dlouho nevydrží. Nicméně když pokožku namažete hydratačním (neparfémovaným) krémem, kvalitní parfém pak vydrží vonět celý den. Suchá pokožka totiž vsákne vůni do póru, ovšem krém nebo bezparfémové mléko nedovolí vůni, aby se vsákla. A parfém vydrží výrazně déle.
+ rada navíc:
Pokud to finance dovolí, používejte tělové mléko stejné značky jako parfém.

2. Tření o zápěstí
Po aplikaci parfému třete zápěstí o sebe. Parfém by nikdy neměl téct, ani se nevtírá do kůže. Samozřejmě ne proto, že by se „ztratily” tzv. vonné molekuly. Důvod je ten, že se vůně může lépe rozvinout. Pokud vtíráme vůně do kůže, akordy a tóny nedostanou „příležitost“, jak vyniknout.

3. Použití (stříkání) vůně na oblečení
Mnoho žen se voní až ve chvíli, kdy jsou oblečené. Správně by se ale vůně měla aplikovat přímo na kůži, a ne stříkat na oblečení. Vůně jsou totiž míchány tak, aby vyvolávaly konkrétní efekt na kůži. Důvod je prostý – díky tělesné teplotě pak vonné složky rozvíjejí své tóny. Proto parfém vždy aplikujte ještě předtím, než se oblečete, a to na ty části těla, kde pulzuje krev – na zápěstí, za ušní boltec nebo na spodní část krku či do loketního důlku.

4. Špatné skladování parfému
Některé ženy rády staví parfém na noční stolek v ložnici. Velká chyba! Parfém nikdy nevystavujte slunečnímu záření, samozřejmě pokud nechcete používat narušenou strukturu parfému. Vůně je možné mít v pokoji na polici, ale pouze v originálním obalu – to znamená v temném místě!
Ale nikdy ne u radiátoru, případně nad ním či pod ním apod.

5. Méně je někdy více
Každý z nás může udělat chybu. Parfém nás nejen „obléká“, ale také nám dodává sebevědomí. Proto je velice důležité, abychom vůně používali přiměřeně. Přitom některé slečny nebo dámy připomínají chodící parfumérii. Ženy v Česku mají tendenci navonět se až příliš. Proč? Po 10 až 20 minutách po aplikaci parfému se totiž stáváme vůči vůni imunní, takže dále necítíme její intenzitu. To způsobí klam, a protože člověk již parfém necítí, znovu se navoní, a pak to dokonce ještě několikrát zopakuje.