Barvou roku 2018 je ultrafialová

Dramatický odstín s názvem Ultra Violet je barvou roku 2018 podle Pantone Color Institute. Tato newyorská instituce každoročně vyhlašuje symbolickou barvu roku. Zatímco loni to byl svěže zelený odstín nazvaný „greenery“, letos má vládnout sytě fialová s lehkým modrým nádechem. Ultrafialová barva působí mysticky, provokativně, hodně evokuje tajemno, ale zároveň probouzí kreativitu a dává naději v lepší zítřky.

Barvou roku 2018 je ultrafialová

A jaké parfémy najdete v odstínu levandule, fialek nebo fíků?

Barvou roku 2018 je ultrafialová

Annick Goutal – La Violette
Je to měkká směs sladké, kandované fialky s trochou prachové růže. Vznešená, šlechtická vůně, jejíž kompozici otevírají tóny z květů a listů fialek a turecké růže. Čerstvá a zelená květinová jarní vůně pro mladé.

Balenciaga – Balenciaga Paris
Kultovní vůně pro milovníky fialek! Jemná pudrová vůně vhodná pro denní nebo večerní nošení v jakékoliv roční sezóně. Fialka, karafiát, cedr a pačuli dávají vůni ušlechtilost.

Calvin Klein – Euphoria
Svěží a výrazná orientální vůně. To se stává, když se jemná fialka dostane do „špatné společnosti“. Granátové jablko a smyslný lotos zvou do tance panenskou fialku, zatímco euforii vytváří spojení se silnými dřevitými tóny.

Guerlain – Insolence
Květinově-ovocná vůně, kterou zvýrazňují pudrové a sladké akordy fialek. Působí jako příjemná cukrovinka nebo drahocenný pudr. Milujete-li nevšední sladší vůně, bude to pro vás to pravé.

Kenzo – Flower by Kenzo
Legendární vůni „makový květ“ a její sladko-pudrový akord obklopuje osvěžující aroma fialek, opoponaxu, tuberózy, kadidla, růže a vanilky. Tuto vůni jsem milovala v roce 2000.

Lush – Kerbside Violet
Neobvyklá vůně fialek, bylinná, zelená, téměř kovová. Hořký, ale přesto sladký a pudrový parfém. Vůně se zelenými tóny působí jako fialka přinesená přímo z rosného lesa. Je tam opravdu všechno, co charakterizuje skutečnou fialku: sladká, štiplavá vůně, zelené listy a stonky. Je velmi blízko k přírodě, absolutně unisex.

Paco Rabanne – Ultraviolet
Květinově-orientální vůně, ideální v podzimních a zimních měsících. Jedná se o poměrně těžkou, noční, klubovou vůni, zároveň je ale atraktivní a sexy. Ultraviolet obsahuje tóny fialky, která svítí v květinové kytici spolu s růží a jasmínem.

Serge Lutens – Bois de Violette
Tajemná fialka z tmavého lesa, špinavá a smyslná, kterou doprovázejí silné dřevěné akordy. Elegantní pudrová vůně, kombinující dřevité koření a mírně sladké květinové fialky. Pro někoho může být lehce „staromódní“ a připomíná klasickou romantiku jako vystřiženou z viktoriánské éry.

Van Cleef & Arpels – Feerie
Vůně Feerie od šperkařské značky nás přivádí do pohádkového světa díky fialkám a množství ovoce a růží. Je to hodně netradiční vůně určená pro ty, kteří se nebojí odlišovat od ostatních. Fialka, černý rybíz a tóny kosatce dodávají vůni tajemnost.

V případě, že nemáte zkušenosti s výběrem parfému, můžete si zdarma stáhnout praktický návod „Jak si vybrat v parfumerii vůni pro sebe“. Nabízí praktické rady, např. jak nakupovat a vybírat parfém, jak aplikovat parfém na kůži apod.