Elizabeth Taylor a její oblíbené parfémy

Krásné Liz Taylor by dnes bylo 84 let. Mnoho lidí ví, že milovala přepych, luxusní oblečení, diamanty a parfémy. Mohla si to dovolit, vždyť její krása byla obdivuhodná a talent nezapomenutelný. Své jméno spojila s krásnými vůněmi, například slavným parfémem White Diamonds, a stála tak u zrodu tzv. „parfémových celebrit“.

Elizabeth Taylor a její oblíbené parfémy

Elizabeth Taylor a její oblíbené parfémy

V roce 1988 debutovala na trhu parfémů s vůní Passion, která vznikla ve spolupráci se společností Elizabeth Arden a byla překvapivě podobná Elizabethině oblíbenému parfému Jean Despre Bal Versailles. V roce 1991 vznikl White Diamonds, vůbec nejprodávanější parfém pro celebrity všech dob s klasickou, květinově-aldehydovou vůní.

Rok 1993 byl pro Liz rokem drahokamů, a tak se objevila i řada Diamonds and

V roce 1996 to byl parfém Black Pearls – zdálo se, že u ní opravdu hrály roli pouze „drahokamy“. V roce 2002 pak přišel parfém Forever Elizabeth a o rok později parfém Gardenia, který už neměl takový úspěch.

Tento rok – překvapivě – přichází White Diamonds Night, vůně, která oživuje noblesu ztělesňovanou Liz Taylor. Stejně jako třeba Marilyn Monroe je i Elizabeth Taylor nezpochybnitelnou součástí naší kultury, opravdovou ikonou a hvězdou s velkým H, která je i nadále inspirací pro mnoho příběhů, filmů a knih.