Perfumes: The A – Z guide

Perfumes: The A – Z guide je tlustá kniha – má více než 600 stran. Je to zajímavý průvodce světem vůní od expertů Lucy Turina a Tanii Sanchez. Obsahuje nejen recenze dámských a pánských vůní, ale také pasáž o historii vůní. Najdete v ní i různé seznamy top 10 vůní (top 10 vůní pro ženy, top 10 vůní pro muže apod.). Opravdu je to jedinečný a užitečný průvodce pro všechny milovníky vůní, ale navíc může sloužit také jako perfektní dárek.

Perfumes: The A – Z guide

Perfumes: The A – Z guide

Kniha Perfumes: The A – Z guide je zábavná kniha, která obsahuje mnoho recenzí. Některé z recenzí jsou velmi zábavné, a i když se někdy moje hodnocení dané vůně setkává s míněním autorů, často tomu tak není. Je samozřejmé, že každý vnímáme vůně jinak. Tato kniha je skvělá, pokud ji čtete jako názory dvou lidí na parfémy. Pravdou je, že jsem v ní našla několik parfémů, o kterých jsem nikdy neslyšela a které nyní chci vyzkoušet. Není pochyb o tom, že autoři jsou opravdovými znalci vůní, ale osobně bych používala knihu hlavně jako jakési vodítko.

V průvodci jsou jednotlivé vůně hodnoceny hvězdičkami. Přibližně 40 % vůní klasifikují experti jako hrozné nebo neuspokojivé a dalších 40 % vyhovovalo jejich hodnocení.

Top 10 dámských vůní dle Lucy Turina a Tanii Sanchez
Angel
Après l’Ondée
Black
Bois de Violette
Boucheron
L’Heure Bleue
Homage
Mitsouko
Rive Gauche
Shalimar

Top 10 pánských vůní dle Lucy Turina a Tanii Sanchez
Azzaro pour Homme
Derby
Eau de Guerlain
Habit Rouge
Knize Ten
New York
Ormonde Men
Pour Monsieur
Sycomore
Timbuktu

Top 10 květinových vůní dle Lucy Turina a Tanii Sanchez
Amouage Gold
Beyond Paradise
Chamade
Joy
No. 5 parfum
Odalisque
Osmanthe Yunnan
Private Collection Tuberose Gardenis
Promesse de l’Aube
Rive Gauche

Top 10 citrusových vůní dle Lucy Turina a Tanii Sanchez
Aqua Allegoria Pamplelune
Cologne (Thierry Mugler)
Cologne à la Francaise
Cologne à l’Italienne
Cristalle
Eau de Cologne (Chanel)
Eau de Guerlain
Eau Sauvage
Lime Basil & Mandarin
Pour Monsieur

Kniha Perfumes the A – Z guide je komplexní kniha, která vám pomůže vytvořit si představu o jednotlivých vůních. Luca Turin a Tania Sanchez letos uvedou na trh novou příručku, která bude obsahovat recenze nových vůní, včetně těch uvedených v posledním desetiletí. Najdete v ní tedy hodnocení vůní od roku 1918 až do roku 2018. Bude doplněna o nové otázky a odpovědi. K tomu více než 1 200 hodnocení dámských a pánských parfémů, rozšířený glosář, top 10 seznamy, tentokrát včetně vůní pro introverty a extroverty, nejlepší retro vůně, citrusy, oudy a další! Máme se na co těšit. Oficiální webové stránky najdete na https:/ /www.perfumestheguide.com/.