Předvánoční čas

Ulice jsou již vyzdobené světly a chvojím. Všechny obchody propagují své vánoční nabídky. Předvánoční čas. Mám tuto část roku ráda. A tak jsem včera v podvečer navštívila parfumérii, která hlásá, že vůně se prodává přes skvělý servis. Chtěla jsem psát hlavně o nabídkách, nicméně zážitek, které jsem odnesla z prodejny, nebyl moc pozitivní.

Jsem již zvyklá, že mi prodavačka jen málokdy poradí ohledně parfému. Nicméně když jako klient vejdu do prodejny a prodavačka se nadále opírá o kasu, to není moc hezká podívaná. Jaké bylo mé překvapení, když místo pozdravu následoval dotaz, zda mi může pomoci. Přiznám, že jsem v ten moment okamžitě zapomněla, co jsem vlastně chtěla. Když jsem prodavačce sdělila, jakou konkrétní vůni hledám, ukázala mi ji, stříkla vůni na testovací papírek, předala mi ho a pak odešla.

Na dotaz, jako vůni by mi poradila na toto období, přešla k regálu a okamžitě sáhla po vůni Tresor La Nuit od Lancôme se slovy, že jde momentálně hodně na odbyt.

Hmm…?

Předvánoční čas…

Nevím, ale spíš bych očekávala, že se mě zeptá, jakou vůni mám ráda. Co jsem doposud nosila. Na jakou příležitost chci vůni použít… Nicméně prodavačka mi jen přinesla dalších 5 testovacích papírků s vůněmi, přičemž jsem si nestačila ani poznamenat názvy vůní, natož si je zapamatovat. Nakonec mě odvedla k regálu, kde byly parfémy se slevou – se slovy, že na všechny tyto vůně mají akční slevu.

Mít labilnější povahu, asi bych to v tomto okamžiku už vzdala…

Zažili jste někdy něco podobného? Je vám to povědomé?

Abych ale nebyla jenom negativní, zkusím vám předat pár tipů na vánoční dárek. Hon za dokonalými Vánoci nám totiž čas od času zatemní mysl a máme tendenci sahat po čemkoli, co se pak našim blízkým ani trochu nelíbí.

Chcete někomu koupit parfém jako dárek, ale nevíte, jaký vybrat? Zajímavou možností, kterou mohu doporučit, je koupit sadu vzorků s poukázkou na celý flakon.

Obdarovaný si tak v klidu vybere ze vzorků a pak koupí vybraný parfém díky dárkovému poukazu, který je součástí sady. Jediná nevýhoda dárkové kolekce je, že nabídka vůní je pevně daná.

Dále doporučuji koupit limitovanou edici ze stejné vůně, jakou obdarovaná osoba používá.

Pokud si nevíte rady s výběrem dárkových balíčků a parfémových sad, doporučuji věnovat dárkový poukaz na koupi parfému. Někdy totiž obálka s dárkovým poukazem potěší víc, protože obdarovaná osoba si může vybrat vůni sama podle vlastního uvážení a gusta.

Vhodným dárkem je také služba parfémové poradenství.

Přeji vám z celého srdce krásný předvánoční čas. :)