Top 15 vůní na podzim

Na podzim je čas se rozloučit s letními vůněmi a přivítat parfémy vhodné pro chladnější období. Svět parfémů je ovšem jako džungle a najít pro sebe perfektní vůni není lehký úkol. Pokud hledáte parfém právě pro toto roční období, podívejte se na moje tipy.

Jaké tóny by měly obsahovat parfémy na podzim? V době, kdy je vzduch čerstvý a ostrý, listy se barví a vane chladný vítr, i když občas vykoukne sluníčko? Vůně na podzim by měly především vyzařovat teplo a útulnost. Hřejivou podzimní vůni umí vykouzlit teplé koření, jemná vanilka, lahodné ovoce nebo smyslné pižmo.

Top 15 vůní na podzim

Top 15 vůní na podzim

Doporučuji těchto 15 vůní na podzim:

Elizabeth & James – Nirvana Black
Teplá vanilka, delikátní santalové dřevo a fialka dodávají vůni krásný květinový nádech. Trošku mi připomíná vůni Black Orchid od Toma Forda, ale je v ní méně květinových akordů a více pikantních dřevitých tónů. Podle mého názoru je to ideální parfém na podzimní sezónu.

Kiehls – Original Musk Eau de Toilette
Směs citrusů a květin, která přechází do nejpříjemnějšího pižma. Je to vůně citrusová, květinová, čistě zemitá, sexy a dlouhotrvající. Milujete-li pižmo, bude to pro vás ideální unisex vůně. Krémová a díky sladkému pižmu má dlouhou výdrž.

Elie Saab – Girl of Now
Jemná, krémová a sladká mandlová vůně. Něco jako lahodná pistáciová zmrzlina nebo mandlový dort. Mandarinka, hruška a pistácie se mísí s květinovými tóny, které stojí na základu v podobě pačuli, cashmeran, tonky a mandlového mléka.

Diptyque – Eau Duelle
Eau Duelle je založen na dvou kontrastních vonných látkách: kouřovém, tmavém kadidle a čerstvé bílé vanilce. Vanilka v srdci parfému vytváří sama o sobě kontrast: svou sladkostí a bílým pižmem vytváří smyslnou kouřovitou vůni. Vůni spojují tóny vanilky, aromatické a balzámové akordy s hřejivými a svěže kořenitými aspekty. Výsledkem je efektivní vůně s plnými kontrasty.

Prada – Candy Gloss
Pokud vám nesedí moc sladké ambrové, dřevitě „pálivé“ vůně, pak by tento parfém mohl být pro vás ideální. Prada nahradila v této variantě práškovou cukernou atmosféru původního Candy ovocnějším švihem. Třešeň, pomerančový květ a broskvové tóny jsou zakořeněny v bázi pižma, což dává vůni šťavnatější podobu.

Top 15 vůní na podzim

Profumum Roma – Battito d’Ali
Jemná sladká orientální vůně. Jako byste slyšeli potlesk andělských křídel… Anděl poletuje kolem vás, ale jen vás pozoruje … Cítíte pocit radosti a kouzlo vůně vás posiluje. Útulný a bohatý, sofistikovaný parfém, která vyvolává uklidňující pocit. Kakao, myrha, květ pomerančovníku, kokos a vanilka působí jako teplá deka, která zahřeje a dává pocit, že všechno je v pořádku.

Ralph Lauren – Treasures of Safari – Oud
Oud, jeden z nejvzácnějších olejů na světě, se mistrovsky mísí s kouřovým guajakovým dřevem, kořeněným kadidlem a zemským cedrem, který evokuje ducha africké savany.

Bvlgari – Jasmin Noir L’Essence
Orientální, květinová, pižmová vůně, která představuje úctu k extrémní smyslnosti, kouzlu a sofistikovanosti. Hluboký, tmavý, kouřový jasmín, který je sexy a tajemný zároveň. Jasmín se mísí s karamelem, s velkou dávkou jantaru, tonky a myrhy.

Jo Malone London – Wild Bluebell Cologne
Dámská luxusní kolínská voda, která je inspirovaná náladou podzimního lesa. Čerstvá, lehká a jemná vůně. Hřebíček s levandulí a jasmínem vás okouzlí, zatímco pižmo s jantarem dodává vůni přírodní venkovní styl s magickou symfonií.

Calvin Klein – Secret Obsession
Teplá a bohatá vůně, která na pokožce posiluje švestku, muškátový oříšek a jantar s trochou santalového dřeva, které ji udržují v suchu a vyváženosti. Má stejnou atmosféru jako vůně Organza Indecence od Givenchy.

Top 15 vůní na podzim

Thomas Sabo – Eau de Karma
Vzpomínka na léto. Jemně sladký květinově-ovocný koktejl. Přináší harmonii, rovnováhu a pozitivní energii. Černý rybíz, jablko a frézie, květ lotosu, pivoňky a růže s teplým jantarem, cedrem a pižmem dodávají vůni smyslnost.

Montale – Blue Amber
Orientální, teplá, nadčasová, ambrová, pikantní vůně. Je ideální pro ty, kteří milují ambru. Dejte jí čas na rozvinutí a budete šokováni, jak se změní i po hodinách. Zjemní se. Vůni tvoří bergamot, geránium, pačuli, vetiver, koriandr, ambra a vanilka.

Givenchy – Dahlia Noir
Exotická, svěží kombinace teplé a smyslné tonky, santalového dřeva a pačuli, která se mísí s růží, kosatcem a mimózou. Vůně je vhodná pro denní každodenní nošení do kanceláře nebo na jednání.

Galimard – Galimar
Báječně útulná, temperamentní vůně pro sychravé počasí. Je to výrazná vůně, ale není příliš sladká. Po výbuchu citrusů, jako je pomeranč a citron, se zahřívá a každou hodinu se zlepšuje a zlepšuje. Díky skořici, muškátovému oříšku, pačuli, vanilce a pižmu je orientální a smyslná.

Donna Karan – Cashmere Mist
Podzim je ten správný čas, abyste se zabalili do kašmírového svetru a připravili se na chladné počasí. Cashmere Mist vám tu šanci dává. Jeho příjemná směs jasmínu, konvalinky, bergamotu, tónů santalového dřeva, jantaru a pižma je skvělá pro každodenní nošení.

Jaké jsou vaše nejoblíbenější podzimní parfémy? Máte nějakého favorita?