Viktória Minya – a její voňavá kolekce

Viktória Minya je ceněný maďarský nos. Umění výroby parfému se naučila v novodobé kolébce tohoto řemesla v malebném jihofrancouzském městečku Grasse. Poté, co pracovala pro různé parfémové domy v regionu, se rozhodla, že svůj talent zúročí. Založila proto společnost, v níž komponovala vlastní parfémovou kolekci. Proslavilo ji použití nejkvalitnějších materiálů, ingrediencí a originální technika tvorby.

Jako nezávislou umělkyni ji nesvazují žádná omezení. Své dílo tvoří s velkou obezřetností, inspirují ji její vlastní pocity a prožitky.

A jaká je voňavá kolekce Viktórie Minya?

Viktória Minya_a její voňavá kolekce

HEDONIST
Jemná, svěží vůně jasmínu a pomerančových květů koketuje s opojným tmavým rumem a pikantností ušlechtilého cedru. To vytváří elegantní, nezapomenutelnou vůni. Doporučuje se ženám, které jsou natolik odvážné, aby byly věrné svým touhám. Hedonist je bohatá a provokativní vůně. Pro mě osobně ale vyjadřuje jemnost a kostýmkovou eleganci.

HEDONIST IRIS
Květinová, lehce dřevitá, pižmová vůně. Elegance černého rybízu se mísí s čerstvým kakaem, které dodává vůni měkkost a vznešenost. Celé vůni přitom vládne jedna z nejušlechtilejších surovin na světě – iris. Je to dlouhotrvající vůně, která na mé pokožce vydržela 6 hodin. Nádherná, elegantní a krásně vyvážená vůně.

HEDONIST ROSE
Jednoznačně romantická vůně. Aroma sklenice studeného bílého vína zjemňují ambrové tóny. Hedonist Rose voní jako svěží čerstvé růže v pastelově růžové barvě. Velmi ženská vůně. Parfém je možné nosit ve všech ročních obdobích, ale myslím si, že ideální je právě v zimě.

HEDONIST CASSIS
Aroma černého rybízu spolu s tóny grapefruitu dávají vůni svěžest. Poté se rozvíjejí jemné tóny růže s cedrem, které následně hrají noty čerstvě posečené trávy. Vůně je velmi jemná, mírně natrpklá a sladká zároveň.

EAU DE HONGRIE
Unisex gurmánská vůně. Revidovaná „Voda královny Maďarska“ evokuje nejušlechtilejší maďarské tokajské víno „Tokaji Aszú“. Med, hřebíček, následně svěžest citronu a k tomu všemu navíc tokajské víno! Opravdu je patrné! Po rozvonění alkohol ustoupí a začne se rozvíjet jasmín a santalové dřevo. Novodobá, omamná vůně, která je neuvěřitelně charismatická. Na mé pokožce má mimořádně dlouhou životnost.

Musím přiznat, že všech pět vůní se mi líbí. Mile mě překvapily svou výdrží a intenzitou. Ale kdybych si musela vybrat jen jednu jedinou z nich, určitě by to byla vůně Hedonist. Jinak bych ale brala všech pět, to přiznávám. Na denní nošení. Na obchodní jednání. Na zvláštní příležitost. Na rande. Pro radost… :)

Kterou vůni byste vyzkoušely vy?