Voňavá akce – Degustace parfémů

Poslední voňavá akce – Degustace parfémů – byla opět příjemným setkáním se stejně dobře naladěnými ženami. Nálada a atmosféra byla úžasná. Veselí, smích, radost i překvapení, to vše bylo součástí Degustace parfémů.

Voňavá akce – Degustace parfémů

Voňavá akce – Degustace parfémů

Po krátkém představení jsme se pustili do „voňavé akce“ aneb exkurze do historie výroby parfémů. Prošli jsme jednotlivé etapy historie vůní: Jaké tradice byly ve starověku, jaké zvyklosti ohledně vůní panovaly ve středověku a jaké vonné látky měli ve zvyku používat lidé v historii. Nechyběla ani ukázka vonných látek používaných v současnosti.

Díky degustaci parfémů měly účastnice možnost „rozvinout“ nejen své čichové, ale i chuťové receptory. Protože vůně v nás vyvolávají nejen představu čerstvých květin, ovoce nebo lesních plodů, ale evokují nám třeba i chuť čerstvých bylinek.

Bylo zajímavé sledovat příjemné překvapení účastnic, když se jim díky degustaci otevíraly „přihrádky“ již dávno zapomenutých vůní.

Během degustace parfémů se může stát, a často se to i stává, že jednotlivé vůně jsou pro některé účastnice velice příjemné a pro jiné zase spíše odpudivé. Děje se to proto, že každý člověk má jiný čichový zážitek z dětství. A právě ty přitom rozhodují o našich reakcích na vůně v dospělosti. Jsou to základy, na kterých je postavena naše celoživotní reakce na vůně.

Závěrečnou částí degustace vůní byla „tvorba vlastního parfému“. Každá účastnice se velice těšila právě na tuto část dne. Možnost vyrobit si „vlastní parfém“ je vždy plná očekávání. Smíchat si vůni pro sebe je ovšem na jednu stranu velice zábavné, ale zároveň také poměrně těžké. Trefit se do vlastního vkusu totiž není vždy jednoduché. Je to ale hodně praktické cvičení, protože díky němu získáte jasnou a ucelenou představu, jak se vlastně tvoří vůně.

A co říkají o Degustaci parfémů ty účastnice, které ji už absolvovaly?

„Z Degustace parfémů jsem byla nadšená nejen já, ale i moje maminka, která mě doprovázela. Se všemi účastnicemi jsme si padli do noty a strávili jsme spolu krásný den. Velmi zajímavé bylo dozvědět se o historii nejznámějších značek parfémů a jejich zakladatelích a vlastně i o historickém zrodu vůní a vůbec prvního parfému. Musím říci, že až do degustace jsem netušila, jak vlastně parfém vybírat a na co se zaměřit, proto jsem byla překvapena, co všechno je s výběrem vůně spojeno. Překvapilo mě hlavně to, že káva nemá na čichání v parfumerii vůbec žádný účinek. Třešničkou na dortu bylo vytvoření vlastního parfému z různých složek.
Obdivuji všechny mistry, kteří dokáží vůně skvěle zkombinovat, sama jsem nebyla moc úspěšná.“

Jitka

 

„Musím moc poděkovat, byla jsem naprosto spokojená, přemýšlím, co se mi nelíbilo, ale nic nenacházím. Líbilo se mi celkové pojetí akce a byla jsem spokojená i s Vámi jako naší průvodkyní, která nás dokonale a velmi příjemně provedla tímto světem a předala nám spoustu zajímavých informací. Zaujaly mne samostatné vonné esence. Moje tvorba se mi moc nelíbila, takže to raději přenechám jiným a budu raději prodávat :-). Na vyzkoušení to ale bylo super :-). Pokud budete v budoucnu dělat i degustaci niche parfémů, tak mi dejte vědět, protože ty mě zajímají hodně. Nemám co vytknout, byla jsem spokojena, možná je to také tím, že to byla má první akce tohoto typu, takže nemám srovnání. Jste moc příjemná žena, ráda se s Vámi zase někdy potkám. Přeji Vám mnoho úspěchů na Vaší cestě.“

Edita

Děkuji všem účastnicím, bylo mi ctí a potěšením prožít s vámi tak nádherný den.

Pokud chcete dobít energii a poznat stejně dobře naladěné lidi, neváhejte a přijďte na další Degustaci parfémů!

Zažijete na ni neméně skvělou atmosféru. To vám garantuji!

Těším se na vás.