Vůně pro začátek jara

Podle kalendáře již začalo astronomické jaro, takže teď už asi opravdu každou chvilku přijde i opravdové jaro. V tomto období člověk již nemá náladu na těžké zimní vůně. Když už začínají kvést první jarní květiny a sluníčko vás jemně prohřívá, máte pocit, že je čas vyzkoušet něco nového.

Miluji toto období, to je můj čas, když je vůně květin cítit ve vzduchu – najednou je vše svěží a příjemné. Jaro je jednoznačně sezónou parfémů s květinovým konceptem, především takových, které předznamenávají jaro.

Podívejte se, s jakou vůní můžete přivítat jaro.

Vůně pro začátek jara

Mimóza – citlivka stydlivá je velmi jemná, ale vyhraněná vůně. Mimóza pochází z tropické Ameriky, je jedovatá a na dotek uzavírá listy. Kvete obvykle na jaře a počátkem léta, ale i v umělých podmínkách nebo v zimě je možné užít si její krémovou, měkce sladkou vůni. Je to absolutně jarní, půvabná, nevinná a okouzlující vůně. Dámská vůně Floarscent Mimosa zvyšuje pudrovou, okouzlující povahu mimózy. Květy mimózy jsou v ní doplněné růží a okořeněné vůní fialky, tonky a růžovým dřevem.

Konvalinka – moje nejoblíbenější jarní květina. I tato rostlina je jedovatá a také ona nemůže zůstat bez povšimnutí. Její výrazná čistá, zelená a přírodní vůně je sama o sobě předzvěstí jara. Z konvalinky není snadné získat její vůni, ale je možné ji vytvořit díky mnoha dalším komponentům. Kvůli její jasné, mírně sladké, charakteristické vůni ji lidé spojují s elegancí a vytříbeností. S dobrým konvalinkovým parfémem, jakým je  L’Erbolario Mughetto, můžete být elegantní a ženské.  Dejte si ovšem na květinové vůně s konvalinkou pozor – doporučuji aplikovat je v malých dávkách, protože půl hodiny od stříknutí může být vůně velmi intenzivní.

Fialka – kdo nezbožňuje vůni fialek? Fialky jsou opravdu pudrové, ale protože jsou příbuzné s irisem (kosatec), je v nich také velká dávka zemitě syrového charakteru, který slibuje fialkový akord. Vůně Accordo Viola od L’Erbolario má všechno, co fialka představuje – jako byste se ocitli na procházce v lese a objevili přitom malý fialový koberec, z něhož si posbíráte pár rostlinek a nadechnete se této svěží vůně. Velmi okouzlující!

Pomerančový květ (neroli) – úžasně voňavé květy pomerančovníku, které se objevují v některých jižních oblastech jako svatební symbol. Pomerančový květ evokuje středomořské jaro, které prosakuje z mnoha parfémů, ovšem čistou vůni samotných pomerančových květů nabídne jen málo parfémů. Právě vůni Hořký pomeranč od Florascent Apothecary charakterizuje samotný pomerančový květ. Vůně obsahující kvalitní esenciální oleje na kůži téměř ožívá. Kvalitní vůně takřka za pár kaček!