5 tipů, jak si vybrat nejlepší parfém

Během hledání dokonalého parfému nemusíte „potit krev“. Stačí vědět, jak a kde začít s hledáním. Jak na to? Podívejte se na 5 tipů, jak pro sebe najít ten nejlepší parfém. Pomohou vám snadněji najít vhodnou vůni.

1. Nikdy nevybírejte parfém podle toho, že na někom jiném krásně voní
Můžete si být téměř jistí, že na vás tatáž vůně nebude vonět stejně. Parfém bude reagovat na vaší kůži zcela odlišně než u kamarádky. Takže je potřeba vyzkoušet vůni opravdu na sobě (nestačí jenom ovonět testovací papírek) a po chvíli zkontrolovat, zda je pro vás i na vaší pokožce daná vůně dostatečně příjemná.

2. Nezapomeňte, že když poprvé ucítíte parfém, jde pouze o hlavu parfému
To je důvod, proč je velice důležité, abyste parfému dali čas se rozvinout. Jen tak ucítíte i základní tóny parfému, protože ty jsou patrné ještě několik hodin nebo celý den. Klíčem k úspěchu je najít takovou vůni, která „funguje“ na vaší kůži.

3. Hledejte bez ohledu na značku
Nemyslete si, že některé značky nebo typy vůní (parfémů) pro vás nejsou vůbec dobré. Jde o to vyzkoušet tolik vůní, kolik jen můžete – zkrátka co nejvíce. A po určité době svou perfektní vůni najdete.

4. Zjistěte si, jaká vůně vás nejvíce přitahuje
Parfémy dělíme do následujících skupin vůní: citrusové, dřevité, fougérové (kapraďovité),
cypřišové, kožené, květinové, orientální (ambra). Vnímání vůní je velice individuální, zásadou je vybírat si je dle svých pocitů. Pokud ale víte, jaká vůně vás nejvíce přitahuje, máte již napůl vyhráno.

5. Požádejte specialistu na parfémy nebo někoho, kdo se vyzná v parfémech
V současnosti vám již ve všech parfumériích umožní zkoušet vůně, abyste se následně mohli vrátit a vybraný parfém koupit. Nicméně nemějte pocit, že musíte koupit parfém jen proto, že jste si danou vůni vyzkoušeli!

Parfémy jsou na světě k tomu, aby přinášely radost a uspokojení – proto by jejich výběr měl být vždy zábavou a potěšením!

Ovšem pokud stále tápete a nemůžete pro sebe najít tu nejlepší možnou vůni, poradím vám s výběrem parfému.