5 zaručených tipů, kam nanést svoji oblíbenou vůni

Před pár dny jsem si dala kávu se svou kamarádkou, která mi najednou položila otázku: „Prosím tě, kam si mám nanést svoji oblíbenou vůni?“  Všeobecné pravidlo zní, že oblíbený parfém bychom měli aplikovat na ta místa, která jsou nejvíce prokrvená, kde je pod pokožkou nejvíce krevních vlásečnic.

Tady je mých 5 tipů, kam nanést svoji oblíbenou vůni

1) Krk – díky zvýšenému „proudění“ krve a vyšší teplotě kůže voní parfém výrazněji.

2) Do loketního důlku – i tady je pokožka teplejší a vůně parfému se díky tomu krásně rozvine.

3) Zápěstí – vůně se uvolní při každém úderu srdce, a při zrychleném tepu dokonce ještě víc!

4) Vlasy – těsně nad pokožku hlavy. Ale pozor, alkohol vlasy vysouší, doporučuji tedy spíše parfémy na olejové bázi.

5) Prsa – kapku vůně můžete aplikovat i na dekolt.

Další rady a tipy:

Parfém by nikdy neměl téct, ani se nevtírá do kůže. Samozřejmě ne proto, že by se „ztratily” tzv. vonné molekuly. Důvod je ten, že se vůně může lépe rozvinout. Pokud vtíráme vůně do kůže, akordy a tóny nedostanou „příležitost“, jak vyniknout. Vůně také nesmí okolí obtěžovat nebo tyranizovat. Vždy je lepší dodržet základní pravidlo – méně je vždy více.

Často se řeší dilema, zda parfém používat na oděvy. Nedoporučuji nanášet parfém na bílé a světlé oblečení a určitě ne na přírodní hedvábí – může totiž zanechat skvrny. Navíc se může stát, že některé vůně na textiliích nevoní, pak z nich vznikne něco zcela odlišného od toho, jak se rozloží a voní na pokožce.

Vůně samozřejmě celkem dobře vyniká na oblečení z přírodních materiálů – dokonce i na kožešinách.

V žádném případě nedoporučuji použít parfém do podpaží. K potlačení potu v podpaží nikdy parfém nepoužívejte, protože vůně s potem v podpaží vytvoří jenom nepříjemný zápach. V případě nadměrného pocení použijte deodorant nebo kamenec proti pocení.

Rada na závěr – vždy aplikujte svou oblíbenou vůni všude tam, kde chcete být líbáni.

S vůněmi byste měly mít pokaždé jenom krásné zážitky.  Nezapomeňte si vybrat neodolatelnou svůdnou vůni, abyste se cítily sebejistě a přitažlivě. Dodáte si tím sebevědomí!

Pokud byste měly i nadále velké dilema při výběru vůni, mám pro vás řešení. Nabízím poradenství.  Více informaci najdete na této stránce.