Recenze knihy – 17 tváří ženy

Léto je tady a s ním i čas dovolených, kdy máme víc času na čtení. Nedávno jsem do e-mailu dostala nabídku od Alice Kirš na její knížku 17 tváří ženy za poloviční cenu. Využila jsem tuto skvělou příležitost a knížku objednala. O dva dny později jsem ji již měla v poštovní schránce a s velkou zvědavostí jsem se do ní začetla. Musím říci, že jsem knihu přečetla téměř jedním dechem.

Je to nejen velice zajímavá kniha, ale zároveň i sbírka cenných informací pro nás ženy. Kromě inspirativního příběhu obsahuje i životní lekce autorky knihy. Překvapilo mě, jaké intimnosti na sebe prozrazuje, a při čtení knížky jsem měla pocit, jako bych seděla v psychologické poradně, kde rozdávají cenné rady do života.

Recenze knihy – 17 tváří ženy

Kniha 17 tváří ženy obsahuje nejen nespočet tipů, rad a technik, ale povede vás také k tomu, že pokud budete jednotlivé rady praktikovat ve svém životě, stanou se z vás sebe-vědomé ženy.

A o to tu jde – být sebe-vědomé a šťastné. Protože pokud je žena šťastná, jsou šťastné i děti a muži, zkrátka je šťastná celá rodina. Proto je také důležité, abychom si my ženy udělaly čas pro sebe. Pečovaly o sebe, rozmazlovaly se a cítily se dobře. Platí, že pokud se cítíme dobře, záříme, a tím potvrzujeme pravidlo:

„Šťastná žena = šťastný muž = šťastné děti = šťastná společnost= šťastný celý svět.“

V knize se dále dozvíte, že bohatství nejsou jen peníze, ale že životní hojnost  se skrývá ve zkušenostech, zážitcích, prožitcích, pocitech lásky, štěstí a radosti. Bohatství a hojnost se ukrývají v naší vlastní spokojenosti. A to je další z klíčových rad v knize.

Věděli jste, že to, čemu věnujeme pozornost, to sílí? Toho máme ve svém životě víc a víc? A že na co se soustředíme, přesně to ve svém životě přitahujeme? Takže pokud chcete mít naplněný a spokojený život, cítit svou vlastní hodnotu, potřebujete si určit své priority a věnovat jim dostatek pozornosti.

I když jsem knihu 17 tváří ženy přečetla jedním dechem, určitě se k ní ještě několikrát vrátím. Už jen kvůli cvičení v jednotlivých kapitolách, která jsou opravdu jednoduchá a věcná, zároveň však i velice trefná.

Tuto pozitivní a motivující knihu doporučuji všem ženám a dívkám, ale i babičkám, které si samy sebou nejsou jisté a chybí jim sebe-vědomí.

Na závěr ještě krásný citát z knížky:

„ŽENA JE ZDROJ, ZE KTERÉHO MŮŽE VZNIKNOUT ŽIVOT.“